QUARTIERI DI VITA.

Axelle_Verkempinck_Quartier1

QUARTIERI DI VITA.

Quartieri di Vita is een sociaal artistiek theaterfestival in Italië georganiseerd door de Campania dei Festival Foundation , onder de artistieke leiding van Ruggero Cappuccio. Met Quartieri di Vita betreedt de Stichting de buitenwijken via verenigingen die als culturele buitenposten in moeilijke contexten opereren. Het festival, gemaakt tijdens de kerstperiode, heeft tot doel de betrokken organisaties de kans te geven nieuwe paden van experiment en onderzoek te ervaren, door middel van theater-, dans-, muziek- en kunstworkshops, om individuele en culturele grenzen te verkennen, in naam van delen en sociale inclusie. De 2021 editie werd georganiseerd met als partner: EUNIC – European Union National Institutes for Culture. Het doel was om 7 theatergroepen, die in sociaal moeilijke omstandigheden werken, de opportuniteit te geven om in dialoog te gaan met 7 opkomende theatermakers uit: Oostenrijk, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Litouwen en Spanje.

HOME AROUND THE WORLD – Axelle Verkempinck, Farbod Fathinejadfard en Peppe Fonzo.

Voor de aanpak van dit project zijn Axelle en Farbod gestart vanuit de methodiek van Transfo Collect, het collectief waar ze beiden lid van zijn. Dit start vanuit de vraag wie de performers zijn als mensen. Wat houdt hen wakker ‘s nachts, wat maakt hen boos? Deze manier van werken gaat uit van het principe dat een mens geen ‘single story’ is maar vele verhalen en complexiteiten heeft om te onderzoeken. Het inhoudelijke startpunt van dit project was het fotografie boek ‘Home around the world’ van Elliot Erwitt. Axelle en Farbod zijn met dit materiaal aan de slag gegaan en hebben samen met de deelnemers nagedacht over wat ‘home’ nu precies betekent. Wat gebeurt er als je je thuis moet verlaten? In vele woordenboeken wordt er naar thuis gerefereerd als een plaats, maar kan het ook een gevoel zijn, of een persoon?

Orchestratie: Axelle Verkempinck, Farbod Fathinejadfard en Peppe Fonzo.
Deelnemers: Francesca Calabrese, Newton Fusco, Luca Santucci, Gilbert Lahpawou, Makram Kammoun, Carmen Lepore, Maria Pia Rubino, Simona Chiusolo, Katiuscia Romano.

Project Jaar: 2021
Axelle_Verkempinck_Quartier4
Axelle_Verkempinck_Quartier2
Axelle_Verkempinck_Quartier3
Axelle_Verkempinck_Quartier5

QUARTIERI DI VITA.